Lezzetli tatlıların ve pastaların vazgeçilmezi olan muz, sporcular için de en sık tüketilen besinlerden biri konumunda.
Besin değeri açısından çok zengin olan muz, sağladığı lif kaynakları ile de birçok doktor ve diyetisyen için tavsiye edilen besinler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Tüm yararlarına karşın muz da her besin gibi yanlış tüketilmesi halinde çeşitli zararlara yol açabilmekte.
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR AMA…
Fiyat olarak son yıllarda yükselen muzun, orta ve dar gelirli hanelere girmesi günden güne zorlaşıyor olsa da, herkesin yılın belirli dönemlerinde tükettiği bu meyve yanlış tüketim halinde sindirim sistemine çok büyük zararlar verebiliyor.
Zengin potasyum, kalsiyum ve magnezyum içermesiyle kaslara faydası bulunurken krampları engelleyen muz, aynı zamanda düşük kalorili olmasına rağmen yoğun bir enerji vermesi nedeniyle diyet listelerinin en tepesinde yer alıyor.
BU ŞEKİLDE TÜKETMEK SİNDİRİM SİSTEMİNE BÜYÜK ZARAR VERİYOR
Birçok sporcu tarafında spor sonrasında aç karnına tüketilen ürün, bu şekilde tüketilmesi halinde bağırsak hareketlerini bozarak sindirim sistemine büyük zarar veriyor.
Ayrıca asidik bir meyve olan muz, aç karnına tüketildiğinde vücudunuzun asitlik seviyesini yükseltmesine neden oluyor. Bu durum tüketen kişide başlangıçta enerji yükselmesine neden olsa da, kısa sürede bitkinlik ve yorgunluk belirtilerinin ortaya çıkmasına sebep olmakta.
AŞIRI TÜKETİM KALP SAĞLIĞINA ZARAR VEREBİLİR
Muzun içerisindeki yüksek magnezyum içeriği, kandaki magnezyum ve kalsiyum arasındaki dengeyi bozuyor. Meydana gelen bu dengesizlik kalp sağlığına zarar verebiliyor.