Hazırladığınız yemeğe çok fazla biber kattıysanız ve takip etmediyseniz ne yapmalısınız? Umutsuzluğa kapılmayın.
1. Daha fazla malzeme ekleyin
Hazırladığınız yemek çorba, pilav veya sebze gibi çok karmaşık değilse, diğer malzemelerin miktarını artırmayı deneyin. Yani ocakta biberli çorbanız varsa daha fazla et suyu ekleyin, pirinciniz varsa pirinç gevreği ekleyin. Daha fazla başka bileşen biberin baskın lezzetini örtmeye yardımcı olacaktır.
2. Şeker ekleyin
Biberin tadını, etkisi tamamen zıt olan bir ürün olan şekerle bastırmayı deneyebilirsiniz. Elbette bu yöntem her derde deva değil. Yemeğin üzerine yoğun bir şekilde biber döktüyseniz, tatlı bir ürünün yardımcı olması pek mümkün değildir. Ancak beklenenden biraz daha baharatlı bir yemek için bir çay kaşığı şeker yeterli olmalıdır. Efekti arttırmak için bir damla daha sirke ekleyin.
3. Sebzelerden oluşan bir garnitür hazırlayın
Bu yöntem sadece ana yemekler için uygundur. Bunun nedeni taze sebzelerin kolayca fazla biberi almasıdır. Bu nedenle biberli pirinç veya patates, tabakta sebze garnitürü varsa o kadar baharatlı görünmeyecektir. Çok fazla su içeren hafif sebzeleri seçin. Örneğin salatalık, domates. Ayrıca taze otlar ekleyin.
4. Ekşi krema ekleyin
Bu teknik kalın tabaklar için uygundur. Ekşi krema yemeğin görünümünü önemli ölçüde etkilemeyecek ancak tadı biraz daha yumuşak hale getirmeye yardımcı olacaktır. Dolayısıyla bu ürünün hassas kıvamı biberin baharatlılığını köreltecektir. 2 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Ekşi krema yerine başka bir fermente süt ürünü kullanabilirsiniz. Örneğin doğal yoğurt.
5. Ekşi bir şeyler ekleyin
Asit biberin etkisini nötralize eder. Ancak bu mutfak tekniğine dikkat etmeniz gerekiyor. Yemeğin tadını ciddi şekilde etkilemeyecek ek malzemeleri seçin. Örneğin sirke, limon veya limon suyu. Buradaki en önemli şey aşırıya kaçmamak, aksi takdirde akşam yemeğini tamamen mahvetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Bir çay kaşığından fazla asit eklemeyin. Bu arada limon suyu yerine güvenle domates ekleyebilirsiniz.