İletişim Başkanı Altun, gösterim öncesi yaptığı konuşmaya, Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.
Fahir Atakoğlu’nun müzik yaşamına 7 yaşında başladığını kaydeden İletişim Başkanı Altun, Cemal Reşit Rey gibi duayen isimlerden ders alma fırsatı yakalayan Atakoğlu’nun, İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda aldığı eğitimi İngiltere’de perçinlemiş bir sanatçı olduğunu söyledi.
“DÜNYACA KABUL EDİLEN BİR SANAT İNSANI”
İletişim Başkanı Altun, Atakoğlu’nun 17 ülkede 14 nitelikli albüm yayınladığını, altına imza attığı sayısız dizi, film ve belgesel müziğiyle uluslararası otoritelerce ödüllere layık görüldüğünü, ustalığı dünyaca kabul edilen bir sanat insanı olduğunu ifade etti.
Atakoğlu’nun, ülkesini dünyanın her yerinde gururlandırdığını kaydeden İletişim Başkanı Altun, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Fahir Bey ile biz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak 2021 yılında ’15 Temmuz Destanı’ adlı albüm esnasında çalışma imkânı bulduk. Fahir Bey, o önemli ve titiz çalışmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı ve milletimizin cansiperane bir direnişle FETÖ’cü vatan hainlerine karşı ülkesini savunduğu geceyi, müziğin o güçlü diliyle anlattı. 9 senfonik eserden oluşan o albüm, o meşum gecede yaşananları ölümsüzleştiren kayıtlardan biri olarak milletin hafızasındaki yerini aldı. Aynı zamanda sanat tarihimizdeki çok kıymetli, mümtaz eserlerden biri oldu. Atakoğlu gibi bir duayenin, o eşsiz sanatını, milletinin değerlerini ifade etmek için konuşturması ayrıca önemli ve takdire şayan bir durumdur. Kendisine, bu aziz milletin bir mensubu olarak bu anlamda da ayrıca müteşekkir olduğumuzu belirtmek isterim.”
“TÜRKİYE, TÜRKİYE’DEN BÜYÜKTÜR”
İletişim Başkanı Altun, Türkiye’nin hoşgörü kültürünü ve sanatçıların kültür elçisi rolünü vurguladı. Türkiye İletişim Modeli ile ülkenin küresel tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye, Türkiye’den büyüktür.” sözüne atıfta bulunarak, Türkiye’nin dünyaya katkı sunacağını ifade etti.
Fahir Atakoğlu’na, eserlerinin belgeselle kayda geçmesi için destek verdiklerini belirten Altun, Atakoğlu’na teşekkür etti. Atakoğlu, Altun’a 15 Temmuz için yazdığı “Şeref ve Ağıt” adlı eserin notalarını içeren bir tablo hediye etti.
More Stories
Yalova’da içme suyunda ‘köpüklenme’ olayı şüphelileri adliyede
CHP Engellilik Çalıştayı Sonuçları Açıklandı
Depremin 2.yılında yurttaşlar konteynerden anlattı: ‘Biz artık ev istiyoruz!’